Samenwerkende advocaten

Het advocatenlandschap in Nederland is de laatste jaren flink aan verandering onderhevig geweest. In die zin, dat van alle plusminus zestienduizend advocaten in Nederland, vandaag de dag, bijna de helft als zelfstandig advocaat actief is en dus niet meer in loondienst- of aangesloten is bij een groter advocatenkantoor.

Voor opdrachtgevers heeft dit zo zijn voordelen, omdat de aan klanten door te berekenen tarieven hierdoor ook een stuk gematigder (lees lager en goedkoper) kunnen zijn. Dit doordat de onkosten vele malen lager zijn, onkosten die grote kantoren uiteraard wel (moeten) doorbelasten in hun tarieven. Om toch te kunnen profiteren van elkaars deskundigheid en expertise, kiezen bepaalde zelfstandig gevestigde advocaten er wel voor om van één- en het zelfde kantoorpand gebruik te maken. Zodat zij toch een beroep kunnen doen op elkaars kennis, danwel zich zo nu en dan eventueel kunnen laten vervangen bij afwezigheid, indien nodig.

Op deze pragmatische wijze kan zo een uitermate goede prijs-kwaliteitsverhouding goedkoop aangeboden worden aan klanten. Een prijs-kwaliteitsverhouding waar opdrachtgevers dus weer van profiteren en welke prijs-kwaliteitsverhouding zeer gewaardeerd wordt.

Voor deze optie hebben ook gekozen de twee advocaten Patrick Bergers en Jolien Oversluizen en na een veelzijdige loopbaan als advocaat inmiddels ex-advocaat Jos Lam. De eerste twee gevestigd als zelfstandig advocaat en Jos Lam, onder voortzetting van zijn adviespraktijk, gevestigd en aangesloten als legal advisor (en procesgemachtigde  bij Sectie Kanton van de Rechtbank), waarbij allen een eigenproces- en adviespraktijk hebben.

Bij het gemeenschappelijk gebruik van het zelfde kantoor krijgt naast het kennisuitwisselingsaspect ook het sociale aspect uiteraard invulling. Alleen is maar alleen immers. Het kantoor is gevestigd in Rotterdam en gevestigd aan de Schiekade 830 in het centrum van Rotterdam. In de nabijheid van de rechtbank.

Hoewel Bergers en Oversluizen een Rotterdamse mentaliteit hebben, zijn zij actief in heel Nederland en hebben zij dus al heel wat rechtbanken in den lande van binnen gezien. Lam is overigens geen onbekende in het Rotterdamse (met zijn neef Ad Lam als lid van verdienste van in Nederland oudste betaald voetbalclub Sparta Rotterdam) en past vanuit zijn (zakelijke-) internationale komaf naadloos in de samenwerkingsrelatie met Bergers & Bisschops.

Onderstaand treft u van alle drie een korte beschrijving aan. Indien u nog meer wilt weten klik dan op een van de onderstaande foto’s of hyperlinks.

Mr. Patrick Bergers

Patrick is voordat hij in de avonduren rechten is gaan studeren jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven en meer specifiek in de ICT-dienstverlening. in 1999 is hij afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na daarna bijna tien jaar actief te zijn geweest als o.a. bedrijfsjurist voor een ICT-dienstverlener, heeft Patrick in 2009 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Vanuit zijn eigen praktijk adviseert hij aan- en procedeert met name voor (grote) bedrijven op het gebied van arbeidsrecht, verbintenissenrecht (contracten) en ICT-recht.

Patrick Bergers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Mr Jolien Oversluizen

Jolien is al meer dan 14 jaar advocaat. En heeft evenals Patrick gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vandaag de dag adviseert- en procedeeert zij vanuit haar eigen praktijk op de rechtsgebieden Familie en Jeugdrecht, Sociaal Zekerheidsrecht en Bestuursrecht. Voor meer informatie kijk op Advocatenkantoor Oversluizen.

Mr Jos Lam

Jos Lam heeft al een kleine 30 jaar praktijkervaring, laatst als zelfstandig advocaat te Amsterdam, in welke hoedanigheid hij vele instellingen en bedrijven bijgestaan op platform commerciële  – internationale  -contract advies- en procespraktijk zowel  dienstverlening(ICT), als industriële producten en consumables/E-commerce B2B / B2C related.